Az 5 legjobb időjárás előre jelző alkalmazás mobiltelefonra

Elutaztál nyaralni és tudni szeretnéd, hogymilyen időjárás várható a napi programjaid megtervezéséhez? Az időjárás szószerint a zsebedben lehet. Ehhez elég, ha az időjárás előrejelzéséhez tervezettügyes alkalmazásokat használod. De melyik a legjobb? Bemutatjuk az első ötöt.

Elutaztál nyaralni és tudni szeretnéd, hogy milyen időjárás várható a napi programjaid megtervezéséhez? Az időjárás szó szerint a zsebedben lehet. Ehhez elég, ha az időjárás előrejelzéséhez tervezett ügyes alkalmazásokat használod. De melyik a legjobb? Bemutatjuk az első ötöt.

YR.NO

A Norvég időjárás előrejelző már legendává vált és rengeteg felhasználó esküszik rá. Megesküsznek az alkalmazás pontosságára. Az alkalmazás az adatok széles skáláját tartalmazza, szóval gyakorlatilag azonnal hozzájutunk az előrejelzéshez, a világ bármely pontja is érdekeljen minket. Ugyanis a Norvég előrejelzés adatbázisában 10 millió található belőle. Hasznosnak bizonyulhat a vizuális előrejelzés lehetősége az elkövetkezendő 48 órára vagy a beállítható widget. Alkalmazásként letölthető mobiltelefonunkra, konkrétan Android vagy iOs számára. Nem kell aggódnunk a Norvég nyelv miatt, természetes a lokalizáció az angol nyelvre.

Weather Timeline – Forecast

A felhasználók figyelmét az alkalmazás nagyon átlátható és egyszerű használata győzte meg. Közben rengeteg funkcióval szolgál, megtekinthetjük például a hőmérséklet vagy a csapadék radarképét. Alapvetően megtudhatjuk azt, amit főleg tudni akarunk, azaz, hogy milyen időjárás várható az elkövetkezendő órákban a kiválasztott helyen. Akár egy hónapra előre is megtudhatjuk az időjárást, vagy megnézhetjük a múlt időjárási adatait is. Ebben az esetben azonban kissé kétséges, hogy mennyire megbízhatóak az adatok. Az alkalmazás Androidon érhető el, és ingyenesen letölthető. Figyelem, az alkalmazás fejlesztése hivatalosan megszűnt, ezért nem tölthető le a Google Play-ről.

Windy (Windyty)

Az alkalmazás valóban igényes felhasználók számára készült, különösen a sportrajongók számára. A fő hangsúly a szél folyamatos nyomonkövetésén van. Egyrészt képes az időjárás vagy a csapadék hagyományos előrejelzésére. Másrészt pedig meg tudja jósolni a hullámok irányát és sebességét. Az előrejelzések naponta többször frissülnek. Nem számít, hogy Magyarország időjárás előrejelzésére vagyunk-e kíváncsiak, mert napozni akarunk a Balatonnál vagy éppen az érdekel minket, hogy milyenek lesznek a hullámok és lehet-e Spanyolországban jelenleg szörfözni. Európa esetében Windy a GFC előrejelző modellt használja. Google Play-ben Androidos telefonra tölthetjük le az alkalmazást, az App Store-ban pedig iOs telefonunkra. A jó hír az, hogy az alkalmazás teljesen ingyenes és hirdetésmentes, kommunikálni pedig angolul vagy 39 egyéb világnyelven fog.

AccuWeather

A népszerű AccuWeather alkalmazás számos hasznos eszközzel érkezik. Például egy adott hely részletes csapadék előrejelzése, amit percről percre nyomonkövethetünk. Akár az elkövetkezendő két órában is. Ebben az esetben az alkalmazás megjelenése inkább másodlagosnak mondható, hiszen helyet kellett hagynia a számtalan adatnak. Azonnal megtudhatjuk, hogy milyen a hőérzet, a felhőzöttség vagy a páratartalom. Az Accuweather megjeleníti a légköri nyomás adatait és számos más részletet is. A jobb áttekintés céljából, az összes adatot idővonalon rendez el. Viszonylag érdekesnek tekinthető a tevékenységek értékelése, hiszen az alkalmazás képes megmondani, hogy az időjárás alkalmas-e a tevékenységre vagy sem. Az AccuWeather az Android és az iOS eszközök tulajdonosai számára is használható.

Yahoo Weather

A Yahoo Weather a felhasználókat már az első ránézésre meggyőzi, hiszen grafikai kidolgozása nagyon vonzó és grafikai hatásokban és érdekes képekben gazdag. Az alkalmazás ugyanis a Flickr szolgáltatáshoz kapcsolódik, ahonnan a vizuális hátteret is nyeri. Nem hiába tartják az egyik legszebbnek. A funkciók kínálata biztosan elegendő lesz a hétköznapi felhasználók számára: Információkat biztosít az időjárási körülményekről, a légköri nyomásról, az UV-sugárzásról, a szél sebességéről és az irányáról stb. Szintén nagyon hasznos a figyelmeztetés is, amely képes 15 perccel az érkező vihar előtt figyelmeztetést küldeni. Az alkalmazásban rendelkezésre állnak csapadék radarképek is. A Yahoo Weather Androidos és iPhone okostelefonokra is elérhető.